Polityka prywatności - KajWare
This website uses cookies, for statistical reasons among others. I accept the cookies.
We are using Cookies. I accept the cookies.

Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.

      1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
      2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
      3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
      4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
        • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
        • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
        • utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.
      5. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
        • „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
        • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
        • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
        • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
        • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
      6. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
      7. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
      8. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
      9. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

 

Zgodnie z artykułem 13 ust. 1 Rozporządzenia „RODO” Sprzedający informuje, że:

a) Administratorem danych osobowych zbieranych przez Sprzedającego jest firma „Kajetan Woyciechowski KajWare”, z siedzibą w Bolechowicach (32-082) przy ul. Wąskiej 10, zarejestrowana pod numerami NIP: 9441851588 i REGON: 120916795.

b) Zapytania do Administratora danych i Inspektora ochrony danych można kierować na adres: bok@kwhotel.pl lub kontaktować się za pośrednictwem infolinii dostępnej od poniedziałku do piątku, w godzinach 8:30-15:30, pod numerem: + 48 12 333 78 78.
c) Podstawę prawną przetwarzania stanowi Rozporządzenie „RODO”. W Serwisie dane przetwarzane są na potrzeby bieżącego kontaktu związanego z obsługą zapytań przesyłanych za pośrednictwem formularza kontaktowego bądź czatu, procesowania zamówień, realizacji umów, bieżącego kontaktu związanego z procesowaniem zamówień lub realizacją umów, archiwizacji dla celów podatkowo-księgowych, przesyłania informacji handlowych (jeśli została wyrażona stosowna zgoda).

d) Prawnie uzasadniony interes Administratora danych stanowi opieka około obsługowa Klientów i potencjalnych Klientów, poprawa jakości usług oraz ich dostosowanie do potrzeb Użytkowników, marketing bezpośredni własnych produktów i usług, ewentualne dochodzenie roszczeń (np. w postępowaniach windykacyjnych) i obrona swoich praw.

e) Wszystkie dane osobowe Klientów, zbierane przez Sprzedającego, będą udostępnione Producentowi Oprogramowania (Kajetan Woyciechowski prowadzący działalność gospodarczą pod firmą „KajWare”, adres: ul. Wąska 10, 32¬082 Bolechowice, NIP: 9441851588, REGON: 120916795). Udostępnienie będzie dokonane w celu realizacji kompleksowej usługi przez Sprzedającego i Producenta Oprogramowania.
Niektóre dane osobowe Klientów (tj. adres poczty elektronicznej) zostają przez Sprzedającego powierzone do przetwarzania, w trybie art. 31 Ustawy o ochronie danych osobowych, FreshMail spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie (adres: al. 29 Listopada 155c, 31-406 Kraków), wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000497051 oraz GetResponse Sp. z o.o., z siedzibą w Gdańsku, ul. Arkońska 6, A3, 80-387 Gdańsk, zarejestrowaną przez VII Wydział Gospodarczy Sądu Rejonowego Gdańsk – Północ w Gdańsku w Rejestrze Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000187388. Powierzenie następuje niezwłocznie po uzyskaniu tej danej przez Sprzedającego.
Wszystkie dane Klientów przetwarzane w serwisie kwhotel.com, zostają przez Sprzedającego powierzone do przetwarzania, w trybie art. 31 Ustawy o ochronie danych osobowych podmiotom dostarczającym hosting internetowych baz danych, takim jak Venduro, ThaiPro Web Hosting, Host Department.
Dane osobowe Klientów nie będą przez Sprzedającego ani Producenta Oprogramowania udostępniane żadnym innym odbiorcom, z wyjątkiem podmiotów uprawnionych do ich otrzymania z mocy obowiązujących przepisów prawa.

f) Przetwarzanie powierzonych danych osobowych odbywa się na terenie Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

 

Zgodnie z artykułem 13 ust. 2 Rozporządzenia „RODO” Sprzedający informuje, że:

a) W przypadku niezbędności danych do wykonania umowy, dane przetwarzane będą przez czas jej wykonywania oraz archiwizowane przez rok od momentu jej rozwiązania. Ze względu na konieczność wypełniania obowiązków natury podatkowej i księgowej, część tych danych osobowych będzie przechowywana przez okres 6 lat od dnia realizacji poszczególnych umów sprzedaży. W przypadku udzielenia zgody, dane będą przetwarzane do momentu jej cofnięcia.

b) Klient ma prawo w dowolnym momencie zażądać sprostowania swoich danych, ich usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Klient ma prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania. Klient ma prawo do przenoszenia danych.

c) Klient ma prawo do wycofania udzielonej zgody w dowolnym momencie, zgodnie z obowiązującym prawem.

d) Skargę na postępowanie Sprzedającego Klient może wnieść do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

e) Korzystanie z serwisu jest w pełni dobrowolne. Podanie danych nie wynika z żadnego obowiązku prawnego. Dane osobowe Klientów są przetwarzane na podstawie zgody samych Klientów, bądź na podstawie ustawowych upoważnień zezwalających na przetwarzanie danych w celu realizacji i rozliczenia właściwych usług. Podanie danych osobowych przez Klientów jest dobrowolne, aczkolwiek jest niezbędne do realizacji i rozliczenia Zamówienia.

f) Sprzedający nie poddaje danych osobowych zautomatyzowanemu przetwarzaniu (np. profilowaniu), które pociąga za sobą skutki.

 

Tutaj odpowiadamy na pytania dotyczące Bezpieczeństwa Twoich Danych

 

Polityka prywatności w PDF